Šarplaninci plijenili pažnju publike

N. B.
Šarplaninci plijenili pažnju publike

Banjaluka - Specijalizovana, 12. izložba šarplaninaca privukla je juče na terene vodenog parka "Akvana" 123 izlagača iz zemalja regiona i Evrope i brojne ljubitelje životinja koji su imali priliku da vide atraktivne primjerke ovog pastirskog psa.

- Prezadovoljni posjetom i kvalitetom izložbe. Poslije niza godina organizovanja ove manifestacije, dostigli smo svjetski nivo. Izlagači i sudije iz Austrije, Italije, Mađarske i drugih evropskih zemalja koji su došli, to dokazuju. Najbolje smo nagradili sa peharima i hranom za pse. Pobjednicima je najbitniji prestiž, jer najboljima raste cijena i traženost, naročito ženkama i njihovim štencima - rekli su u Šarplaninac klub "Krajina" koji je organizovao ovu manifestaciju.

Kinološki sudija iz Srbije, Obrad Đokić rekao je da Banjaluka kao i Republika Srpska ima još jedan brend a to je izložba šarplaninaca.

- Ovo je raj za oči, ovakav kvalitet izložbe postoji samo u Banjaluci -  nije krio zadovoljstvo Đokić.

Mladen Lekić iz Mrkonjić Grada rekao je da sa ljubimcem Badijem prvi put učestvuje na takmičenju.

- Bigor, koga od mila zovemo Badi ima šest godina i obojici nam je drago što smo došli. Tu smo više zbog druženja, ne zbog takmičenja. Svima preporučujem da nabave šarplaninca jer su veseli i poslušni psi - poručuje Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana