Санација клизишта у Дракулићу

В. П.
Санација клизишта у Дракулићу

Бањалука - У току је санација клизишта у улици Млађе Ћусића, које је угрозило путну комуникацију и снабдијевање водом дијела насеља Дракулић, јер се водоводна мрежа налази у трупу пута.

Из Градске управе је саопштено да је предузеће "ДВД инжењеринг" задужено за санацију клизишта у овој и улици Карановића, а укупна вриједност ових радова је 97.000 КМ.

- Тренутно се санирају клизишта у улицама Понирској, Карановића и Мањачких устаника, те на сеоским локалним путевима Регоде - Стојчићи, Агино Село - Чичина коса, на путу за Јованиће и некатегорисаном путу за Товиловиће - казали су у Градској управи и додали да би ови пројекти требало да буду завршени прије кишног периода.

Подсјетили су да су санирана клизишта у улицама Франца Шуберта, Вељка Млађеновића, Авалској, Здравка Дејановића, Понир један и два, у Бастасима, као и рушевна обала ријеке Врбас у близини Ребровачког гробља.

У Градској управи још кажу да је у току израда пројектне документације за санацију клизишта у улицама Браће Милетића, Билећкој, огранку улице Војводе Уроша Дреновића, Карађорђевој, на локалним путевима за Понир и Дебељаци - Гавранићи у МЗ Дебељаци.

- Ради се и геолошка карта која ће идентификовати све микролокације, а процјењује се да их има око 160. Град нема новца да санира сву штету и за то ће нам требати значајнија помоћ Владе РС, а сама обнова трајаће годинама - казали су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана