Почело измјештање контејнера са тротоара

С. А.
Почело измјештање контејнера са тротоара

Бањалука - Измјештање контејнера који су били постављени на спорним мјестима у граду, као што су тротоари и прилази одређеним установама или објектима, почело је у петак.

В.д. начелника Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да у граду има много таквих случајева, због чега је формирана комисија која ће се бавити одређивањем локација за постављање нових, али и измјештањем старих контејнера који нису на адекватним мјестима.

- Они ће бити измјештени на најближу локацију поред те гдје се тренутно налазе, али под условом да не сметају грађанима - објаснио је Билчар.

Додао да ће се убудуће строго водити рачуна о локацијама за постављање контејнера код новоизграђених објеката, гдје су инвеститори дужни да обезбиједе мјесто за ове намјене.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Драшко Станивуковић, који је на посљедњој сједници градског парламента поставио питање у вези са овим проблемом, рекао је да су већ у петак са неколико тротоара у граду измјештени контејнери.

- Колико сам упознат, контејнери су помјерени са тротоара код хотела "Босна", у једносмјерној улици код Дома синдиката, школе "Петар Петровић Његош" и код амбуланте у Чесми - казао је Станивуковић и додао да је фотографисао око 30 спорних контејнера. Захвалио је градским властима на сарадњи и ефикасности јер ће тиме град за неких 15 дана  бити много љепши и уређенији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана