ПРЕФ поклања комплете за улични шах

М. В.
ПРЕФ поклања комплете за улични шах

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић и директор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске (ПРЕФ) Дарко Лакић потписали су јуче уговор о донацији опреме и изградњи уличних шаховских игралишта.

Радојичић је навео да ће на три локације бити донирана гарнитура шаховских фигура и опрема, док ће на једној локацији бити изграђено ново игралиште за шах.

- У парку "Младен Стојановић" и код борачких зграда у Ади биће набављене нове шаховске фигуре, а у Обилићеву ће бити постављене клупе код Дома пензионера, док ће на Кочићевом вијенцу бити изграђено ново шаховско игралиште и набављене нове шаховске фигуре - рекао је Радојичић.

Изразио је наду да је ово само почетак сарадње Градске управе и ПРЕФ-а, с циљем помоћи старијој популацији.

- Донације ће допринијети обогаћивању друштвеног живота старијих суграђана, чему је опредијељена и Градска управа - рекао је Радојичић.

Лакић је изразио задовољство што је ПРЕФ донатор шаховских терена и опреме.

- Наша мисија је да се бринемо о старијој популацији и ми се трудимо да у оквиру својих могућности помогнемо колико можемо. Уколико се наша прва акција покаже ефикасном, и наредних година ћемо помагати приликом изградње нових шаховских терена у Бањалуци, али и у другим градовима Републике Српске - навео је Лакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана