PREF poklanja komplete za ulični šah

M. V.
PREF poklanja komplete za ulični šah

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske (PREF) Darko Lakić potpisali su juče ugovor o donaciji opreme i izgradnji uličnih šahovskih igrališta.

Radojičić je naveo da će na tri lokacije biti donirana garnitura šahovskih figura i oprema, dok će na jednoj lokaciji biti izgrađeno novo igralište za šah.

- U parku "Mladen Stojanović" i kod boračkih zgrada u Adi biće nabavljene nove šahovske figure, a u Obilićevu će biti postavljene klupe kod Doma penzionera, dok će na Kočićevom vijencu biti izgrađeno novo šahovsko igralište i nabavljene nove šahovske figure - rekao je Radojičić.

Izrazio je nadu da je ovo samo početak saradnje Gradske uprave i PREF-a, s ciljem pomoći starijoj populaciji.

- Donacije će doprinijeti obogaćivanju društvenog života starijih sugrađana, čemu je opredijeljena i Gradska uprava - rekao je Radojičić.

Lakić je izrazio zadovoljstvo što je PREF donator šahovskih terena i opreme.

- Naša misija je da se brinemo o starijoj populaciji i mi se trudimo da u okviru svojih mogućnosti pomognemo koliko možemo. Ukoliko se naša prva akcija pokaže efikasnom, i narednih godina ćemo pomagati prilikom izgradnje novih šahovskih terena u Banjaluci, ali i u drugim gradovima Republike Srpske - naveo je Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana