Љетни ред вожње од понедјељка

Ј. П.
Љетни ред вожње од понедјељка

Бањалука - Љетни ред вожње у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града почиње од понедјељка, 26. јуна, и трајаће до 20. августа ове године, речено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

- Као и претходних година, завршетком школске године и почетком сезоне годишњих одмора ступа на снагу љетни режим одржавања редова вожње. Организација система јавног превоза путника на подручју града функционише са два режима одржавања реда вожње, а то су зимски и љетни режим који је прилагођен смањеним потребама за превозом - кажу у надлежном одјељењу. 

Истичу да се не ради о укидању линија нити о превеликим промјенама у броју полазака, већ само о корекцијама, и то на одређеним линијама.

- На примјер, у градском превозу, од укупно 23 линије, корекције ће бити извршене на 15 линија, а у приградском превозу, од укупно 33 линије, корекције ће бити на свега 10 линија. У току једног радног дана у оба смјера је до сада било око 2.300 полазака, а у љетном режиму ће бити око 2.000 полазака - објаснили су у овом одјељењу.

Превозници углавном тврде да ће љетни ред вожње бити исти као и претходних година.

- Наши путници могу све информације да виде на сајту града и на мобилним апликацијама. Немамо никаквих значајнијих измјена и готово да нам је број полазака исти као и у зимском режиму рада - рекао је директор "Аутопревоза" Дејан Мијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана