Конкурс за конгресни центар у марту

Д. Б.
Конкурс за конгресни центар у марту

Бањалука - Међународни архитектонски конкурс за идејно рјешење будуће конгресно-конференцијске дворане, укључујући и хотел више категорије, биће расписан почетком марта ове године.

Према ријечима градског архитекте Ивана Рашковића, програмско-просторну студију израдио је Архитектонски факултет из Београда уз финансијску подршку компаније "М:тел".

- Према студији, предвиђена је изградња два објекта, који ће бити лоцирани у непосредној близини зграде Владе РС. Језгро објекта ће бити мултифункционална дворана у чијем саставу ће бити велика концертна дворана са 1.500 мјеста, те мање дворане за концерте и друге догађаје, као и позоришна сала са 500 мјеста - рекао је Рашковић.

Додао је да ће други објекат, код Градског стадиона, бити модеран хотел високе категорије са 300 кревета, категоризован на четири звјездице. Рашковић истиче да би изградња ових објеката имала велики утицај на развој конгресног туризма будући да град има проблем због недостатка адекватне сале која може да прими велике конгресе и семинаре.

- Очекивани ефекти су промотивни, економски, финансијски, културни и политички. Локација Бањалуке у троуглу регионалних центара Београда, Сарајева и Загреба, те релативна међусобна близина, стварају услове да управо те средине буду генератори корисника поменутог комплекса - казао је Рашковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана