Градоначелник Игор Радојичић: У инфраструктуру уложено 30 милиона КМ

Б. С.
Градоначелник Игор Радојичић: У инфраструктуру уложено 30 милиона КМ

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да је прошле године у инфраструктуру уложено више од 30 милиона КМ и реализован низ пројеката у саобраћају, комуналној инфраструктури, образовању и другим областима, а да ће и у 2019. инвестиције иза којих стоји Градска управа достићи тај ниво.

Радојичић је рекао да рад подразумијева стратешке припреме и оперативно рјешавање проблема.

- Промишљајући о граду као регионалном центру, главном граду Српске, али и центру трговине, туризма, културе, спорта и разних других грана, усвојили смо стратешка документа која најмање у десетогодишњем периоду дефинишу циљеве развоја града - нагласио је Радојичић.

Он је подсјетио да је усвојена стратегија развоја града за наредних десет година, план капиталних инвестиција, стратегија развоја културе, средњорочни планови за саобраћај и спорт, а у току је израда акционог плана зеленог града.

- То су базна документа која дефинишу у којим правцима треба да радимо у наредним годинама. Грађани виде и најчешће инсистирају на текућим оперативним проблемима у саобраћају, инфраструктури и другим областима - казао је Радојичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана