Gradonačelnik Igor Radojičić: U infrastrukturu uloženo 30 miliona KM

B. S.
Gradonačelnik Igor Radojičić: U infrastrukturu uloženo 30 miliona KM

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je prošle godine u infrastrukturu uloženo više od 30 miliona KM i realizovan niz projekata u saobraćaju, komunalnoj infrastrukturi, obrazovanju i drugim oblastima, a da će i u 2019. investicije iza kojih stoji Gradska uprava dostići taj nivo.

Radojičić je rekao da rad podrazumijeva strateške pripreme i operativno rješavanje problema.

- Promišljajući o gradu kao regionalnom centru, glavnom gradu Srpske, ali i centru trgovine, turizma, kulture, sporta i raznih drugih grana, usvojili smo strateška dokumenta koja najmanje u desetogodišnjem periodu definišu ciljeve razvoja grada - naglasio je Radojičić.

On je podsjetio da je usvojena strategija razvoja grada za narednih deset godina, plan kapitalnih investicija, strategija razvoja kulture, srednjoročni planovi za saobraćaj i sport, a u toku je izrada akcionog plana zelenog grada.

- To su bazna dokumenta koja definišu u kojim pravcima treba da radimo u narednim godinama. Građani vide i najčešće insistiraju na tekućim operativnim problemima u saobraćaju, infrastrukturi i drugim oblastima - kazao je Radojičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana