Будимир Балабан, предсједник Скупштине града: Нисам за отпуштање радника

В.П.
Будимир Балабан, предсједник Скупштине града: Нисам за отпуштање радника

Бањалука - Требамо се залагати за јефтинију и ефикаснију управу. Нико од радника Градске управе не треба да добије отказ, али никога не више не треба ни примати.

Изјавио је ово предсједник Скупштине града Будимир Балабан реагујући на оптужбе Синдикалне организације градске управе да се он залаже за отпуштање радника из ове установе.

- Нико не треба добити отказ, али треба извршити прерасподјелу посла. Пензионисане или раднике који ослободе радна мјеста по другом основу треба замјењивати из постојећег капацитета упослених. А прича да нема вишка је смијешна. У оквиру реорганизације јавне управе значајна ставка је мање запослених. Љубљана издваја око пет одсто буџета за плате око 500 запослених у градској администрацији, а ми смо стигли до око 35 одсто за плате 780 запослених - нагласио је Балабан.

Истакао је да се буџет се смањује а број запослених расте.

- То је неодржив концепт и у скорије вријеме би се прибјегло смањењу плата запосленима. Тиме бисмо произвели незадовољство раника, јер им се плата ионако посљедњих седам година константно смањује. Питање за синдикат је да ли он штити или угрожава интересе радника - казао је Балабан 

Додао је да веома слабо познаје организациону структуру синдиката.

- Сматрао сам да није моје да се бавим синдикалним пословима, јер начелници свуда заступају интересе послодавца. Наравно да нећу коментарисати да је сада на челу тог синдиката начелник једног од одјељења. Синдикални одбор је, иначе, упитан када је у питању подршка чланства, јер је и избор тог истог био проблематичан - закључио је Балабан.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана