Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada: Nisam za otpuštanje radnika

V.P.
Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada: Nisam za otpuštanje radnika

Banjaluka - Trebamo se zalagati za jeftiniju i efikasniju upravu. Niko od radnika Gradske uprave ne treba da dobije otkaz, ali nikoga ne više ne treba ni primati.

Izjavio je ovo predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban reagujući na optužbe Sindikalne organizacije gradske uprave da se on zalaže za otpuštanje radnika iz ove ustanove.

- Niko ne treba dobiti otkaz, ali treba izvršiti preraspodjelu posla. Penzionisane ili radnike koji oslobode radna mjesta po drugom osnovu treba zamjenjivati iz postojećeg kapaciteta uposlenih. A priča da nema viška je smiješna. U okviru reorganizacije javne uprave značajna stavka je manje zaposlenih. Ljubljana izdvaja oko pet odsto budžeta za plate oko 500 zaposlenih u gradskoj administraciji, a mi smo stigli do oko 35 odsto za plate 780 zaposlenih - naglasio je Balaban.

Istakao je da se budžet se smanjuje a broj zaposlenih raste.

- To je neodrživ koncept i u skorije vrijeme bi se pribjeglo smanjenju plata zaposlenima. Time bismo proizveli nezadovoljstvo ranika, jer im se plata ionako posljednjih sedam godina konstantno smanjuje. Pitanje za sindikat je da li on štiti ili ugrožava interese radnika - kazao je Balaban 

Dodao je da veoma slabo poznaje organizacionu strukturu sindikata.

- Smatrao sam da nije moje da se bavim sindikalnim poslovima, jer načelnici svuda zastupaju interese poslodavca. Naravno da neću komentarisati da je sada na čelu tog sindikata načelnik jednog od odjeljenja. Sindikalni odbor je, inače, upitan kada je u pitanju podrška članstva, jer je i izbor tog istog bio problematičan - zaključio je Balaban.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana