Бањалука: Жене СП дијелиле вакршња јаја, млади организовали љекарске прегледе за грађане

Глас Српске
Бањалука: Жене СП дијелиле вакршња јаја, млади организовали љекарске прегледе за грађане

Бањлука - Актив жена Социјалистичке партије Градски одбор Бањалука организовао је традиционалну подјелу васкршњих јаја на Тргу Крајине. Предсједница Актива жена Даринка Пејић истакла је да Социјалисти његују традиционалне и породичне обичаје те да са својим симпатизерима и свим грађанима Бањалуке на овај начин желе да подијеле радост највећег хришћанског празника.

Заједно са Активом жена, са грађанима Бањалуке на Тргу Краијине дружили су се и млади Социјалистичке партије на челу са предсједником Актива младих Петром Јокановићен, који су уз традиционалну подјелу васкршњих јаја, организовали и бесплатно мјерење крвног притиска и нивоа шећера у крви – поводом Међународног дана здравља, 7. априла.

Заједно са активистима и грађанима на Тргу крајине био је и предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак, који је том приликом истакао да су његовање традиције и очување обичаја, брига о ближњима и слога  - универзалне вриједности за све људе и сва времена.

- И ове године вриједне жене и омладинци Градског одбора Бањалука организовали су акције поводом Васкрса и Међународног дана здравља  којима је циљ промовисање и подстицање солидарности међу људима, поштовање традиције и брига о ближњима, поготово онима којима је помоћ најпотребнија. То су истинске и праве вриједности којима сви треба да тежимо као друштво, а прослава највећег хришћанског празника Васкрса је прилика да се сви подсјетимо тих вриједности и да сложно, уз међусобно разумијевање и поштовање градимо бољу будућност за све  - истакао је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана