Banjaluka: Žene SP dijelile vakršnja jaja, mladi organizovali ljekarske preglede za građane

Glas Srpske
Banjaluka: Žene SP dijelile vakršnja jaja, mladi organizovali ljekarske preglede za građane

Banjluka - Aktiv žena Socijalističke partije Gradski odbor Banjaluka organizovao je tradicionalnu podjelu vaskršnjih jaja na Trgu Krajine. Predsjednica Aktiva žena Darinka Pejić istakla je da Socijalisti njeguju tradicionalne i porodične običaje te da sa svojim simpatizerima i svim građanima Banjaluke na ovaj način žele da podijele radost najvećeg hrišćanskog praznika.

Zajedno sa Aktivom žena, sa građanima Banjaluke na Trgu Kraijine družili su se i mladi Socijalističke partije na čelu sa predsjednikom Aktiva mladih Petrom Jokanovićen, koji su uz tradicionalnu podjelu vaskršnjih jaja, organizovali i besplatno mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi – povodom Međunarodnog dana zdravlja, 7. aprila.

Zajedno sa aktivistima i građanima na Trgu krajine bio je i predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak, koji je tom prilikom istakao da su njegovanje tradicije i očuvanje običaja, briga o bližnjima i sloga  - univerzalne vrijednosti za sve ljude i sva vremena.

- I ove godine vrijedne žene i omladinci Gradskog odbora Banjaluka organizovali su akcije povodom Vaskrsa i Međunarodnog dana zdravlja  kojima je cilj promovisanje i podsticanje solidarnosti među ljudima, poštovanje tradicije i briga o bližnjima, pogotovo onima kojima je pomoć najpotrebnija. To su istinske i prave vrijednosti kojima svi treba da težimo kao društvo, a proslava najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa je prilika da se svi podsjetimo tih vrijednosti i da složno, uz međusobno razumijevanje i poštovanje gradimo bolju budućnost za sve  - istakao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana