Амбуланта у Доњим Колима под кровом

В. П.
Амбуланта у Доњим Колима под кровом

Бањалука - Груби грађевински радови и покривање заједничког објекта амбуланте и мјесне заједнице у Доњим Колима су при крају.

Потврдили су то у Одјељењу за комуналне, стамбене и послове саобраћаја и додали да су до сада завршени груби грађевински радови.

- Задовољни смо динамиком радова и све се одвија по плану. Очекујемо да објекат у којем ће бити амбуланта и канцеларија мјесне заједнице буде готов у предвиђеном року, у априлу идуће године. Уграђена је вањска браварија, разведена електро, водоводна, канализациона и гријна инсталација. Исто тако омалтерисани су зидови на цијелом објекту, урађена је подна глазура у приземљу, изграђена септичка јама, урађен прикључак за воду на сеоски водовод те насут плато око објекта - рекли су у поменутом одјељењу.

Нису могли прецизирати када би амбуланта могла да прими прве пацијенте.

- По завршетку радова слиједи опремање објекта и након тога ће бити пуштен у рад - казали  у овом одјељењу.

Камен темељац за изградњу овог објекта положен је у августу. Укупна вриједност пројекта је 365.000 КМ, а радове финансирају Министарство здравља и социјалне заштите РС и град. У овој амбуланти требало би да буде регистровано више од 2.000 мјештана. У протеклој деценији изграђено је десет нових објеката амбуланти са 27 нових ординација, а санирано 55 постојећих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана