Зарада Деп-ота премашила пола милиона марака

Сања Амиџић
Зарада Деп-ота премашила пола милиона марака

Бањалика - Комунално предузеће "Деп-от", које управља регионалном депонијом у Рамићима, и ове године наставило је позитиван тренд пословања, остваривши у првих шест мјесеци добит већу од пола милиона марака.

Директор "Деп-ота" Ново Грујић је рекао да је извјештај о пословању усвојен у сриједу на сједници Надзорног одбора предузећа.

- Предузеће је у првих пола године из редовних активности остварило добит од 541.967 марака. Поред ових резултата "Деп-от" је измирио све обавезе према запосленима и добављачима те исплатио рате ИДА кредита Свјетској банци у износу од 232.560 КМ и рату ИБРД кредита од 122.150 КМ - објаснио је Грујић.

Додао је да је у првих осам мјесеци ове године повећано и прикупљање смећа, на основу чега су се и приходи предузећа повећали за око 50.000 КМ. Према његовим ријечима "Деп-от", који се већ неколико година бори за што боље пословање, и даље има стални проблем са наплатом потраживања, која тренутно износе око два милиона марака.

- Највећи дужник је "Чистоћа" из Бањалуке, која дугује око 600.000 марака, међутим ово комунално предузеће је најредовнији платиша, а овај дуг је за посљедња три мјесеца. Осим њих, веће дуговање има и "Комуналац" из Лакташа у износу од 420.000 КМ, "Чистоћа и зеленило" Челинац 243.000 КМ, Градска чистоћа Градишка није уплатила 196.000 КМ, "Парк" Прњавор 184.000 КМ, те "Еко-евро тим" са дугом од 130.000 КМ - рекао је Грујић.

И поред проблема са којима се сусреће "Деп-от" у наредном периоду планира да докупи нове машине, отвори нову пумпну станице и до краја године изгради халу за депоновање смећа.

- У објекат је планирано да буде уложено око 400.000 КМ. Дио новца је наш, а дио Фонда за заштиту животне средине. По завршетку овог пројекта биће примљено и нових десет радника - казао је Грујић.

Како је рекао, биће појачано и пречишћавање отпадних вода. Нагласио је да има одличну сарадњу са Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, градским властима и осталим оснивачима "Деп-ота" и нада се да ће тако остати и у наредне четири године.

Именовање

Ново Грујић 9. августа ове године именован је поново за директора "Деп-ота".

Он ће према одлуци Надзорног одбора предузећа ову функцију обављати у наредне четири године. Од када је дошао на чело "Деп-ота" предузеће је сваку годину завршавало позитивним пословањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана