Ученици четвртих разреда Електротехничке школе бриљирали у клупама, блистали на матури

Невена Бунић
Ученици четвртих разреда Електротехничке школе бриљирали у клупама, блистали на матури

Бањалука - Једна од најбољих генерација ученика Електротехничке школе у посљедњих десетак година положила је испит зрелости а на матурској забави приказали су се у блиставом и елегантном издању.

Око 205 ученика завршних разреда у понедјељак навече окупило се на Тргу Крајине како би са родитељима и пријатељима обиљежили крај једне и почетак нове етапе у животу.

Послије дефилеа центром града, славље је по традицији настављено у хотелу "Босна" гдје су сада већ бивши средњошколци, славили до јутра.

Директор Електротехничке школе Војислав Поповић каже да је ова генерација ученика посебна по много чему.

- Не памтим овако сјајне ученике, бриљантни и по учењу и по владању. Памтићу их и по спортским успјесима. Жао ми је што се растајемо - рекао је Поповић.

У свечаним тоалетама и одијелима, дојучерашњи средњошколци били су љепши и сређенији него икад. Дјевојке у бљештавим хаљинама и на високим потпетицама мамиле су уздахе, док су момци у одијелима са краватама и лептир машнама привлачили пажњу и погледе.

Преплављени емоцијама због краја школовања и прославе матурске вечери, у први план су истицали и тугу због растанка са друговима.

- Највише ће ми недостајати друштво. Увијек смо се лијепо слагали и по томе смо можда посебни у односу на друге школе. Тужан сам што се растајемо, али уједно и узбуђен што ми слиједи упис на факултет, нова знања и упознавање нових људи - рекао је рачунарски техничар, Андреј Опачић.

Техничар телекомуникација Анастасија Грбић каже да су им професори били као родитељи.

- Захваљујући њима смо добри ученици, али и људи. Не могу никога посебно да издвојим, али сви су се трудили да знање пренесу на нас и због тога смо им неизмјерно захвални. Веома сам узбуђена јер ово је сигурно најважнији дан у мом животу - казала је Грбићева која није скидала осмијех са лица.

Понос

Мајка техничара телекомуникација Марка, Милена Драгојевић каже да је матура крај једне велике етапе у животу самих ученика, али и родитеља.

- Осјећам се изузетно поносно када га видим. Он је изузетно дијете као и сви његови другари из разреда и школе. У њима је наша и будућност овог друштва - казала је Драгојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана