Трим-стаза у парку Младен Стојановић по мјери љубитеља трчања

Милош Васиљевић
Трим-стаза у парку Младен Стојановић по мјери љубитеља трчања

Бањалука - Љубитељи рекреативног трчања али и активни спортисти ускоро ће добити нову трим-стазу и то у једној од најљепших оаза зеленила у центру града, парку "Младен Стојановић".

Наиме, завршен је тендер за избор извођача радова а најбољу понуду имало је бањалучко предузеће "Вучковић експорт импорт" које ће да гради стазу а зависно од временских услова, радови би ускоро требало да почну.

Према урађеном пројекту, стаза ће бити дужине око 1.200 метара. Ширина стазе за трчање биће нешто мање од два метра, тачније 185 центиметара, док ће подлога стазе бити направљена од дробљеног ситног камена. Укупна вриједност овог посла износи 53.470 КМ.

- Изградња још једне трим-стазе свакако се уклапа у програм развоја спорта од 2018. до 2022. године, којим је предвиђен и дио под радним називом "Спорт доступан свима" - рекао је начелник Одјељења за образовање, омладину, здравство и спорт Драган Бањац.

Он је нагласио да ће изградњом трим-стазе у највећем градском парку, сви рекреативци добити квалитетан простор за трчање и спортске активности, али да ће ову стазу моћи користити и активни спортисти за тренинг.

Из Одјељења за комуналне послове подсјећају да је ове године уређена трим-стаза на Бањ брду, те да је наредне године у плану изградња рекреативних садржаја на простору између Траписта и Бањ брда.

- На Бањ брду смо обновили трим-стазу, а сада, на иницијативу Атлетског клуба "Бањалука" и групе грађана, улазимо у изградњу стазе за трчање у парку "Младен Стојановић". Опредијељени смо да, у складу са нашим могућностима, изградимо и уредимо што више садржаја који ће омогућити грађанима, а поготово младима да се бесплатно баве спортом и рекреацијом - рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар. 

Љубитељи рекреације који и данас у великој мјери користе погодности које им за бављење спортом пружа парк "Младен Стојановић" истичу да ће уређена трим-стаза бити пун погодак.

- Свакодневно трчим по поплочаним стазама за ходање у парку али трим-стаза биће пун погодак. Мислим да ће обогатити садржаје у овој оази зеленила а да неће измијенити много њен изглед и намјену. С друге стране љубитељи трчања добиће свој кутак и неће морати да се склањају онима који по парку возе бицикле, шетају у групама или онима који возилима достављају робу за продајне штандове. У сваком случају дајем подршку Градској управи на овом потезу - казао је рекреативац Саша Малиновић.

Теретане у природи

Уз трим-стазе, сљедеће године је у плану и градња двије теретане у природи, у насељима Старчевица и Лазарево. План је да теретана у природи на Старчевици буде изграђена у Булевару Десанке Максимовић, на зеленој површини код пасареле, док је локација у Лазареву – Булевар Милутина Миланковића, у близини ОШ "Иван Горан Ковачић". Иначе, за градњу ових теретана испуњен је један од основних предуслова, а то је добијање локацијских услова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана