Систематски прегледи за будуће првачиће у Бањалуци до 20. априла

Систематски прегледи за будуће првачиће у Бањалуци до 20. априла 01.03.2018 10:25 | Срна

Бањалука - Систематски прегледи дјеце за упис у први разред основне школе на подручју Бањалуке почели су данас и обављаће се до 20. априла, потврђено је Срни у Дому здравља Бањалука.

Портпарол бањалучког Дома здравља Дијана Ожеговић рекла је Срни да ће се систематски прегледи обављати у Специјалистичким амбулантама из педијатрије на локалитету Поликлинике за сву дјецу која су евидентирана код педијатара Дома здравља Бањалука.


"Прегледи ће се обављати у двије смјене од 7.30 до 19.30 часова. Дјецу ће прегледати педијатар код којег су регистрована, по унапријед планираном распореду", додала је Ожеговићева.

Она је апеловала да родитељи закажу прегледе да би се избјегле гужве.

"Систематски преглед дјетета се изузетно може обавити и у припадајућој амбуланти породичне медицине уз претходно заказан преглед за дјецу која живе у удаљеним мјесним заједницама", рекла је Ожеговићева.

Према њеним ријечима, систематски прегледи зуба обављаће се у школским амбулантама петком, односно 2, 9, 16, 23. и 30. марта.

"Молимо родитеље да се придржавају предложених термина и да понесу важећу здравствену књижицу. У случају да су родитељи спријечени да доведу дјецу на преглед у наведеним терминима имају обавезу да накнадно закажу термин код припадајућег стоматолога", рекла је Ожеговићева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица