Шешићи из Пискавице поново би једно друго изабрали

Јован Шкрбић
Шешићи из Пискавице поново би једно друго изабрали

Бањалука - Само права љубав може дати осјећај сигурности, донијети радост, вољу и отварати сва врата, а то најбоље зна брачни пар Шешић из Пискавице, који је волећи се снажно и искрено, премостио све животне недаће и загрљен дочекао 60 година заједничког живота.

Михајло и Ружица су имали по 20 година када су се упознали, привукли су једно друго највише карактерним особинама а, како кажу, до данас их држи исти осјећај.

- Свидјела ми се њена смиреност и повученост. Била је тиха и стидљива дјевојка, што се мени јако свиђало јер никад нисам волио раскалашене цуре које пуно причају, а ништа не кажу. Њу сам упознао и не кајем се, кад бих се опет родио све бих исто урадио - каже Михајло Шешић.

Кажу да су се узели у времену када се вредновало поштење, а брак су сачували разумијевањем и узајамном подршком.

- Није било тешко одржати брак јер смо се око свега договарали и увијек смо се подржавали. Нисмо се никад наљутили једно на друго, а и сад, кад смо остарили, волимо се једнако као раније - рекла је Ружица Шешић и нагласила да је Михајло увијек био поштен и вриједан, због чега је био и имућан, али и изузетно цијењен.

Круна заједничког живота су троје дјеце који су им подарили неколико насљедника на које преносе своја искуства.

- Кћерка нам се родила док сам био у војсци 1958. године, а послије ње, Ружица је на свијет донијела још два сина. Имамо седморо унучади и троје праунучади који нам свакодневно чине живот све љепшим - поносан је Михајло.

Брачни пар је, искреношћу и разумијевањем, олакшао и живот своје дјеце, а син Раденко који је најдуже боравио с њима каже да су се трудили да му пренесу праве вриједности.

- То су вриједни и радни људи који су увијек хтјели најбоље за своју дјецу. Отац је био строжи, односно више је глумио строгоћу да би дјецу извео на прави пут. Мајка нам је увијек била сигурна лука, код ње смо проналазили утјеху - рекао је Раденко Шешић.

Пропутовао свијет

Док је Михајло радио по свијету како би обезбиједио својој породици све што им је потребно за лагодан и безбрижан живот, Ружица је бринула о кући и имању.

- Ја сам био теренски радник па сам тако био у Алжиру, Мароку, Хрватској, Србији али и многим другим земљама. За то вријеме моја супруга је бринула о пољу и пшеници. Вјерујте, таква жена се рађа једном у сто година, а ја сам био сретни добитник - каже Михајло Шешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана