Прометна улица у Ади уска и пуна рупа

Јасмина Перишић
Прометна улица у Ади уска и пуна рупа

Бањалука - Мјештани насеља Ада годинама траже санацију изузетно фреквентне саобраћајнице истоимене улице која води од моста код "Топлане" и пролази поред ресторана "Стара Ада" до магистралног пута Бањалука - Котор Варош, јер је преуска и пуна рупа.

- Поменутом улицом пролази велики број возила који из Челинца, Котор Вароша, Врбање, Аде, Дебељака и осталих мјеста иду у центар града и зато је неопходна реконструкцја. Два возила једва се могу мимоићи колико је коловоз узак, а при мимоилажењу неизбјежно је да неко упадне у једну од рупа - испричао је предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић.

Додао је и да је стање алармантно када су у питању пјешаци, јер нема тротоара па им је угрожена безбједност.

- На улазу у улицу има само дио тротоара од пет метара који је преширок па сужава улицу и прави застоје, јер су с друге стране огромна рупа и контејнер. Возила која иду из Борика при уласку у улицу чекају да једно по једно прође поред рупе, јер је немогуће да се мимоиђу. Љети путари нешто и покрпе, али то буде по принципу "држи воду док мајстори оду". Због лоше дренаже све што љети ураде до зиме пропадне - рекао је Пејаковић.

Каже да су прије неколико година, када је рађен мост код "Топлане", добили обећање од градских власти да ће улица бити проширена, али до тога никад није дошло.

Возач Далибор Новаковић, који станује у насељу Ада, тврди да је стање катастрофално како за возаче, тако и за пјешаке.

- Мени је ближе доћи до посла у Лазареву када користим ову саобраћајницу, али сваки пут муку мучим при мимоилажењу са аутомобилима и пјешацима. Једном сам чак остао и без ретровизора - рекао је Новаковић.

Из Градске управе су рекли да је у току припрема програма заједничке комуналне потрошње за ову годину, па је још рано говорити да ли ће бити издвојен новац за реконструкцију поменуте саобраћајнице, али да ће у оквиру редовног одржавања саобраћајница рупе бити покрпљене послије зиме, дакле на прољеће.

Лоша реклама

Вито Пејаковић тврди да су станари двије новоизграђене зграде у овој улици направили паркинг на своју руку који је, како каже, још више сузио дио улице.

- Све ово је веома ружна слика за улицу која се налази надомак центра. Поред ресторана и осигуравајуће куће, који су у самој улици, у близини се налази и Градски олимпијски базен, као и ноћни клуб. Слика овакве саобраћајнице је заиста лоша реклама - рекао је Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана