Продубити сарадњу Бањалуке и Сарајева

Срна
Продубити сарадњу Бањалуке и Сарајева

Бањалука - Бањалучки градоначелник Игор Радојичић изјавио је данас да Бањалука и Кантон Сарајево могу интензивно сарађивати у више области, међу којима је и кандидатура Бањалуке за Европску пријестоницу културе 2024. године.

Радојичић је рекао новинарима након састанка са делегацијом Кантона Сарајево, коју је предводио премијер Един Форто, да су у том пројекту, Бањалуци млађи партнери Бихаћ и Јајце. “Један од сегмената је и коалиција градова и сматрамо да би у томе могло учествовати и Сарајево са одређеним пројектима, поготово због историјске парлалеле пошто се 2024. године навршава 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара”, каже Радојичић.

Он је истакао да је Бањалука заинтересована и да се оствари сарадња у области привреде и туризма.

“Поруке сарадње између Сарајева и Бањалуке су јако добре за цијелу земљу и показују да се може сарађивати”, каже Радојичић и додаје да су овакви састанци једна од ријетких позитивних порука на политичком небу БиХ.

Премијер Кантона Сарајево Един Форто рекао је да би искрено жељели да Бањалука побиједи на такмичењу за Европску пријестоницу културе.

“Желимо да преко нашег министарства културе и наших 14 институција културе помогнемо у томе”, каже Форто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана