Produbiti saradnju Banjaluke i Sarajeva

Srna
Produbiti saradnju Banjaluke i Sarajeva

Banjaluka - Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je danas da Banjaluka i Kanton Sarajevo mogu intenzivno sarađivati u više oblasti, među kojima je i kandidatura Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

Radojičić je rekao novinarima nakon sastanka sa delegacijom Kantona Sarajevo, koju je predvodio premijer Edin Forto, da su u tom projektu, Banjaluci mlađi partneri Bihać i Jajce. “Jedan od segmenata je i koalicija gradova i smatramo da bi u tome moglo učestvovati i Sarajevo sa određenim projektima, pogotovo zbog istorijske parlalele pošto se 2024. godine navršava 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara”, kaže Radojičić.

On je istakao da je Banjaluka zainteresovana i da se ostvari saradnja u oblasti privrede i turizma.

“Poruke saradnje između Sarajeva i Banjaluke su jako dobre za cijelu zemlju i pokazuju da se može sarađivati”, kaže Radojičić i dodaje da su ovakvi sastanci jedna od rijetkih pozitivnih poruka na političkom nebu BiH.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je da bi iskreno željeli da Banjaluka pobijedi na takmičenju za Evropsku prijestonicu kulture.

“Želimo da preko našeg ministarstva kulture i naših 14 institucija kulture pomognemo u tome”, kaže Forto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana