Проблеми у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи: Кров прокишњава, столарија дотрајала

nezavisne.com
Проблеми у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи: Кров прокишњава, столарија дотрајала

Бањалука - Вода по учионицама и ходницима, канте и крпе за сакупљање кише и влага су оно што се могло видјети у петак у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи, рекли су ученици, који су под таквим условима имали наставу.

 

“У нашој школи иста слика се може видјети након сваке веће падавине, јер кров прокишњава на више мјеста, а овај проблем је присутан годинама”, казао је Стефан К., ученик трећег разреда ове школе.

Додао је да су за вријеме падавина, због прокишњавања, чистачице приморане да стављају канте и крпе како би сакупиле воду.

“Проблем додатно стварају и несавјесни ученици који често помјерају или поломе канте, па знамо ходати по води која се налази на поду у ходницима, али и у неким учионицама”, објаснио је он.

Ученици кажу да су у страху шта би се могло десити ако вода дође у додир са струјом, те се надају да ће ови проблеми бити ријешени и да ће њихова школа доћи на ред да буде санирана и обновљена.

Ово није једини проблем у овој школи, јер и поред тога што кров школе прокишњава на више мјеста, и попуцала и дотрајала столарија ствара потешкоће и отежава услове за рад, поготово у зимском периоду.

“Столарија је веома лоша, стара, често и попуцала. За вријеме падавина, вода и ту на неким мјестима пропушта, али и хладноћа улази кроз те шупљине и тешко се учионице загријавају”, прича Оливера Џ., такође ученица ове школе.

У Министарству просвјете и културе РС рекли су да су упознати са ситуацијом у овој школи, те да раде на томе да се створе бољи услови рада у свим школама.

“Планирамо у сарадњи са градом и руководством школе размотрити могућност рјешавања проблема и приоритетних потреба у овој школи”, рекли су у Министарству.

Ова школа налази се у објекту који је саграђен прије више од 60 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана