Прикупили 140 доза крви

Данијела Стоканић
Прикупили 140 доза крви

Бањалука - У акцији добровољног даривања крви коју је у петак организовао Актив добровољних давалаца крви "Електрокрајине" прикупљено је 140 доза драгоцјене течности.

На ову хуману акцију, која се одвијала под мотом "Дарујте крв, спасите животе" и која је одржана у просторијама "Електродистрибуције", одазвало се 165 чланова Актива из више општина које покрива ово предузеће.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви "Електрокрајине" Вукашин Ћирић рекао је да као актив постоје већ 15 година.

- Кренули смо са двадесетак чланова, а за протеклих 15 година смо дошли на њих 287, од којих је најмање 254 бар једном дало крв у току године. У свакој новој акцији даривања крви придружује нам се и до десетак нових чланова, чиме се Актив проширује - рекао је Ћирић. Додао је да имају и јако добру сарадњу са осталим активима из РС и Србије.

Радник "Електрокрајине" Бранко Граховац из Бањалуке каже да редовно, посљедњих осам година, дарује крв.

- Сигуран сам да ће само једна доза крви спасити нечији живот - рекао је Граховац.

Међу добровољним даваоцима крви нашао се и хуманиста Синиша Тепић из Кнежева који каже да се увијек радо одазива акцијама овог карактера.

- Ово је за мене јако хумано дјело и увијек ћу се одазвати оваквим акцијама, јер знам како је то кад ти је потребна крв - рекао је Тепић.

У просторијама "Електродистрибуције" затекли смо и двадесеттрогодишњег Милана Богуновића из Козарске Дубице који се, како каже, редовно са колегама одазива акцијама добровољног даривања крви.

- То мало крви што дарујем мени не значи ништа, али сигуран сам да ће неком значити много - рекао је Богуновић.

Своју хуманост показало је и неколико жена запослених у овом предузећу, међу којима је и Славица Спасенић из Бањалуке.

- Срећна сам кад некоме могу помоћи - кратко и јасно је одговорила Спасенићева.

Управа "Електрокрајине" свесрдно, материјално и логистички помаже Актив добровољних давалаца крви.

- На сваки начин настојимо да кроз помоћ увећамо број чланова Актива - рекао је портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов.

Градишка

Двадесетшестогодишњи Раде Мијатовић са колегама је дошао чак из Градишке како би још једном показао своју хуманост.

- Крв сам дао више од 26 пута, али ово је први пут да због тога долазим у Бањалуку. Волим да помажем народу на овај начин, јер је и мени крв некад била потребна - рекао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана