Prikupili 140 doza krvi

Danijela Stokanić
Prikupili 140 doza krvi

Banjaluka - U akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je u petak organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" prikupljeno je 140 doza dragocjene tečnosti.

Na ovu humanu akciju, koja se odvijala pod motom "Darujte krv, spasite živote" i koja je održana u prostorijama "Elektrodistribucije", odazvalo se 165 članova Aktiva iz više opština koje pokriva ovo preduzeće.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" Vukašin Ćirić rekao je da kao aktiv postoje već 15 godina.

- Krenuli smo sa dvadesetak članova, a za proteklih 15 godina smo došli na njih 287, od kojih je najmanje 254 bar jednom dalo krv u toku godine. U svakoj novoj akciji darivanja krvi pridružuje nam se i do desetak novih članova, čime se Aktiv proširuje - rekao je Ćirić. Dodao je da imaju i jako dobru saradnju sa ostalim aktivima iz RS i Srbije.

Radnik "Elektrokrajine" Branko Grahovac iz Banjaluke kaže da redovno, posljednjih osam godina, daruje krv.

- Siguran sam da će samo jedna doza krvi spasiti nečiji život - rekao je Grahovac.

Među dobrovoljnim davaocima krvi našao se i humanista Siniša Tepić iz Kneževa koji kaže da se uvijek rado odaziva akcijama ovog karaktera.

- Ovo je za mene jako humano djelo i uvijek ću se odazvati ovakvim akcijama, jer znam kako je to kad ti je potrebna krv - rekao je Tepić.

U prostorijama "Elektrodistribucije" zatekli smo i dvadesettrogodišnjeg Milana Bogunovića iz Kozarske Dubice koji se, kako kaže, redovno sa kolegama odaziva akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

- To malo krvi što darujem meni ne znači ništa, ali siguran sam da će nekom značiti mnogo - rekao je Bogunović.

Svoju humanost pokazalo je i nekoliko žena zaposlenih u ovom preduzeću, među kojima je i Slavica Spasenić iz Banjaluke.

- Srećna sam kad nekome mogu pomoći - kratko i jasno je odgovorila Spasenićeva.

Uprava "Elektrokrajine" svesrdno, materijalno i logistički pomaže Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi.

- Na svaki način nastojimo da kroz pomoć uvećamo broj članova Aktiva - rekao je portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov.

Gradiška

Dvadesetšestogodišnji Rade Mijatović sa kolegama je došao čak iz Gradiške kako bi još jednom pokazao svoju humanost.

- Krv sam dao više od 26 puta, ali ovo je prvi put da zbog toga dolazim u Banjaluku. Volim da pomažem narodu na ovaj način, jer je i meni krv nekad bila potrebna - rekao je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana