Ништа од кружног тока код Сирана на Лаушу

Игор Пилиповић
Ништа од кружног тока код Сирана на Лаушу

Бањалука - Иако су се становници Лауша надали да би током реконструкције главне улице у овом насељу - Карађорђеве, могао да буде изграђен кружни ток код ресторана "Сирано" који би значајно смањио гужве, то се ипак неће десити.

У Карађорђевој улици у току је пресвлачење коловоза, а мјештани који се свакодневно суочавају са огромним колонама у једној од најпрометнијих улица у граду, очекивали су да уједно буду испоштована ранија обећања да на најкритичнијем дијелу буде изграђен кружни ток.

Иако је измијењеним регулационим планом планирана градња кружног тока, у Градској управи кажу да је на "Путевима РС", који су задужени за тај дио пута, да дају сагласност на предложено рјешење.

У овом предузећу кажу да тај кружни ток није у плану за ову годину.

- Ово предузеће израђује пројектну документацију за изградњу кружних токова "Леснина" и "Ребровац" на магистралном путу М4, дионица Бањалука пијаца - Бањалука Ребровац - рекли су у "Путевима".

Казали да тренуто у Карађорђевој изводе радове вриједне 882.351 КМ.

- У овој улици се пресвлачи коловоз, стружу и санирају шахтови, сливници, ивичњаци и саобраћајна сигнализација у дужини од три километара - рекли су нагласивши да је рок за завршетка радова 3. септембар.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш Небојша Матић каже да би кружни ток много олакшао свакодневицу мјештана овог насеља.

- Према нашим информацијама постојећи семафори су коштали 300.000 КМ, а много исплативији би био кружни ток и смањио би гужве - рекао је Матић нагласивши и да је одличан потез санација Карађорђеве и да грађани треба да буду стрпљиви.

Ипак, многи због радова посљедњих дана касне на посао, јер се често због механизације на путу, вози једном коловозном траком.

- Полако се уходавамо и привикавамо на новонасталу ситуацију. Гужве су велике, аутобуси понекада касне, али све ће се то на крају исплатити, јер ћемо коначно, послије много година, имати нормалан коловоз - казала је мјештанка Лауша Свјетлана Р.

Гужве

У "Путевима РС" кажу да је у ужем градском подручју у функцији пет кружних токова.

- Они су умногоме смањили саобраћајне гужве - поручили су из овог предузећа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана