На Кочићевом вијенцу поново активирано клизиште

Сања Амиџић
На Кочићевом вијенцу поново активирано клизиште

Бањалука - Клизиште које се активирало усљед мајских поплава у улици 1.300 каплара у насељу Кочићев вијенац поново се покренуло и пријети да сруши једну кућу.

У домаћинству Драгорада Шулића, у којем живи десет чланова, свакодневно клизање тла пријети да сруши кућу.

- Зидови на кући су већ попуцали на више мјеста и почели су да се раздвајају. Унутар куће земља је избила подове и Поломила плочице. Намјештај је уништен. Не знам шта да радим јер сваког тренутка све може да се сруши - рекао је Шулић.

Он је додао да су на терен изашле и надлежне службе.

- Инспекција је забранила боравак у кући, а ми и даље ту живимо јер немамо гдје да изађемо. Надлежни су обећали да ће нам обезбиједити алтернативни смјештај док се проблем не ријеши - казао је Шулић и додао да су се мање пукотине на зидовима појавиле још након мајских поплава, али их је сам санирао.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кочићев вијенац Дарко Сабљић рекао је да ће санација клизишта почети након што се заврши поступак израде пројектне документације. 

- Учинићемо све да помогнемо да се санира кућа. Уколико дође до рушења објекта, ангажоваћемо све да се породици Шулић изгради нови стамбени објекат - рекао је Сабљић  и додао да на подручју Кочићевог вијенца има још клизишта, али да она не угрожавају стамбене објекте.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да ће новац за санацију клизишта у улици 1.300 каплара, које поред куће породице Шулић угрожава још пет домаћинстава, бити обезбијеђена релокацијом средстава унутар буџета овог одјељења.

- Тешко је рећи колико ће тачно коштати санација клизишта,  али неке процјене говоре да би требало око 15.000 КМ - казао је Новаковић 

Саобраћај

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да ће бити санирано клизиште и у Хиландарској улици у Пријечанима.

Он је нагласио да је због клизишта у улици Трла 20 кућа одсјечено од града, те додао да је то једина улица гдје је саобраћај у прекиду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана