Матовић добио вјетар у леђа

Весна Поповић
Матовић добио вјетар у леђа

Бањалаука - Младен Матовић, актуелни вршилац дужности директора Банског двора Културног центра, налази се пред трајним именовањем на функцију првог човјека те установе.

Потврдио је то јуче градоначелник Игор Радојичић након засједања Колегијума Скупштине града и додао да ће његов избор на ту позицију бити једна од тачака дневног реда сједнице градског парламента која ће бити одржана 27. септембра.

- Од четири пријављена кандидата, конкурсна комисија је предложила тренутног в.д. директора те установе. Приједлог сам потписао и Скупштини је предложено да Матовић буде директор Банског двора - казао је Радојичић.

Осим Матовића, за ту позицију су конкурисали Зоран Пејашиновић, Љиљана Лабовић-Маринковић и Маја Додиг.

Радојичић је додао да би одборници на истом засједању требало да одлучују и о именовању начелника свих одјељења.

- Конкурс је затворен, а ове и наредне седмице комисија треба да разговара са кандидатима. Има више пријављених кандидата за поједине позиције - казао је он.

Радојичић каже да коалициони партнери још нису коначно договорили нову расподјелу начелничких позиција, те да би то питање требало да буде разјашњено до идућег засједања.

Члан конкурсне комисије и одборник СДС-а Предраг Вулин рекао је да су се на конкурс за начелничке позиције пријавила 24 кандидата.

- Још треба сачекати да видимо да ли ће стићи која пријава поштом. Сигуран сам да ћемо до 27. септембра имати спремне приједлоге за именовање начелника који би требало да се нађу на дневном реду сједнице Скупштине града - казао је Вулин. 

На наредном засједању одборници ће разматрати и сет одлука које се односе на проблем дуга градске "Топлане".

- Њени нагомилани дугови износе око 85 милиона КМ, од чега ће дио доћи на терет града, за издате гаранције. Да нам догодине не би дошло на наплату 12 милиона КМ, одлучили смо да уђемо у реструктурирање дугова старе "Топлане" према комерцијалним банкама - рекао је Радојичић.

Напоменуо је да се у овом случају ради о преосталим дуговима из ранијег периода према бившој Хипо банци, садашњој Адико, и Новој банци.

Брже до регистрације возила

Међу 25 тачака које ће се наћи на дневном реду идућег засједања налази се и приједлог о додјели градског пословног простора Министарству унутрашњих послова РС за нову шалтер-салу за регистрацију возила.

Уколико одборници прихвате овај приједлог, грађани би убудуће требало да брже и једноставније региструју возила. Имали би на располагању двије локације у граду, актуелну у просторијама поред сједишта Полицијске управе и у новој шалтер-сали у улици Југ Богдана број 6 у насељу Старчевица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана