Клизиште опет пријети путу у Бочцу

С. Амиџић, В. Поповић
Клизиште опет пријети путу у Бочцу

Бањалука - Обилне кише протеклих дана поново су покренуле клизиште на магистралном путу М16 Бањалука - Јајце у насељу Бочац, а мјештани овог и околних мјеста страхују да ће опет бити одсјечени од града, јер се клизиште налази у непосредној близини пута.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бочац Далибор Тривуновић рекао је да је клизиште стално активно и да су одрони све чешћи.

- Обишао сам јуче клизиште, једна саобраћајна трака у дужини од стотину метара је затрпана земљом, тако да се саобраћај на тој дионици пута одвија само једном траком - казао је Тривуновић.

Додао је да радници предузећа "Мркоњић путеви" дежурају код клизишта 24 часа, у шта се увјерила и екипа "Гласа Српске".

- Код клизишта се увијек налази по једна екипа, у случају да се земља обруши, да би могли на вријеме обуставити саобраћај и уклонити земљу - рекао је Тривуновић.

Мјештани Бочца и околних села боје се да клизиште поново не затрпа пут и тако им блокира главну путну комуникацију са градом.

- Након поплава пут нам је био затворен више од десет дана, тако да смо морали на посао ићи заобилазним путевима који су скоро дупло дужи - казали су мјештани.

Из предузећа "Путеви РС" су рекли да је у току израда пројектно-техничке документације за трајно рјешење овог проблема.

- По покретању клизишта одмах смо обезбиједили и обиљежили пут адекватном саобраћајном сигнализацијом. С обзиром на то да се клизиште налази изнад дионице магистралног пута М16, постоји могућност од обрушавања на коловоз, те се саобраћај одвија успореније, али несметано - рекли су у "Путевима РС".

Поплаве

На магистралном путу М16, на дионици Карановац - Црна Ријека, на 23. километру од града у вријеме мајских поплава појавило се клизиште у висини од око 200 метара изнад овог магистралног пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана