Киша направила хаос на путевима

С. Амиџић, В. Поповић
Киша направила хаос на путевима

Бањалука - Недавне обилне кише су однијеле већину макадамских путева, па се мјештани насеља у којима постоји велики број ових саобраћајница жале да је аутомобиле скоро немогуће возити по оштећеним путевима.

Становник Куљана Остоја Стојановић је рекао да свака киша оштећује макадамске путеве и да су саобраћајнице у све лошијем стању.

- Права је умјетност возити по оваквим путевима. Надам се да ће Градска управа ускоро поправити путеве - додао је Стојановић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дракулић Илија Ђукић је рекао да је планирано асфалтирање једног огранка улице Млађе Ћусића у дужини од 200 метара те да преостали макадамски дио треба посути шљунком.

- Већини саобраћајница, макадамских и асфалтних, у насељу треба поправак, али и проширење јер је велики број улица у Дракулићу преузак за одвијање двосмјерног саобраћаја - рекао је Ђукић.

Додао је да су обилне мајске кише направиле велика оштећења у улици Седмог фебруара.

- Кише су однијеле шљунак, а саниран је један дио како би се саобраћај могао како-тако одвијати - објаснио је Ђукић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш један Небојша Матић је рекао да су у програм модернизације макадамских саобраћајница у овом насељу ушле улице Душана и Владе Копање и Вида Њежића.

- Улица Српских рудара је једна од најкритичнијих на Лаушу, затим улица Милоша Матића, а модернизација је потребна у још неколико улица - рекао је Матић.

Из Градске управе кажу да је асфалтирањем дијела улице Деспота Стефана Лазаревића прије неколико дана започела модернизација макадамских саобраћајница на градском подручју, за коју је издвојено 176.162 КМ. Укупно ће бити асфалтирано 2.290 метара макадамских путева.

- Радовима ће бити обухваћени дијелови улица Јована Кршића, Млађе Ћусића, Ненада Костића, Душана и Владе Копање, Јована Рашковића, Кључке, Вида Њежића, Новака Пивашевића, Куљанске један и два, те Првог крајишког пролетерског батаљона - прецизирали су у Градској управи.

Додали су да је рок за завршетак ових радова 45 дана, а извођач је предузеће "Козара путеви".

Ада

Становник улице Новака Пивашевића у насељу Ада Наташа Пилиповић је рекла да се већ годинама надају асфалтирању овог пута.

- Свака јача киша однесе шљунак, а када је суво вријеме, аутомобили праве велику прашину, тако да је немогуће ходати овом улицом или бити у дворишту - рекла је Пилиповићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана