Граде игралиште на Абацији и обнављају на Булевару

Весна Поповић
Граде игралиште на Абацији и обнављају на Булевару

Бањалука - Захваљујући донацији Уникредит банке од 50.000 КМ град и његови најмлађи становници добиће ново игралиште на плажи Абација код Зеленог моста и обновљено постојеће игралиште на Булевару.

Тим поводом градоначелник Игор Радојичић потписао је уговор о изградњи и обнови кутака за малишане са генералним директором Горданом Пехаром и извршним директором Уникредит банке Бориславом Геновим.

- Захваљујем Уникредит банци што је одлучила да подржи град и помогне у изградњи нових дјечијих игралишта. Добићемо једно ново игралиште на плажи Абација које није љети само купалиште већ и омиљено шеталиште и ово игралиште ће имати прилику да користи много дјеце - рекао је Радојичић.

Додао је да ће на другој локација бити реконструисано  постојеће  игралиште на Булевару.

- Ријеч је о великом насељу са много стамбених зграда са великим бројем малишана гдје ће реконструкција постојећег игралишта омогућити боље услове за спровођење слободног времена - рекао је Радојичић.

Нагласио је да је Уникредит банка партнер града у многим пројектима од којих је како каже сигурно најзначајнији рефинансирање дуга града са Уникредит конзорцијумом који предводи ова банка.

- То је изузетно важан посао који ће омогућити да реализујемо друге пројекте у граду у наредним годинама - истакао је Радојичић.

Пехар је рекао да је вриједност донације 50.000 КМ.

- У исто вријеме када је град започео акцију изградње и реконструкције дјечијих игралишта, Уникредит банка је почела пројекат мобилног банкарства, гдје смо жељели да један дио прихода остварен од тога усмјеримо у друштвену заједницу у којој радимо. Врло брзо смо нашли заједнички језик са Градском управом и  договорили се о реализацији овог пројекта - рекао је Пехар.

Додао је да ће игралишта бити опремљена модерном опремом направљеном од природних материјала које ће осим забаве пружити могућност развоја моторичких вјештина. 

Када је у питању избор локације Пехар је објаснио да су се одлучили за плажу Абацију јер су жељели мјесто које је препознатљиво у граду те које грађани радо и често посјећују.

Изграђена игралишта

* Борик - донатор "Микрофин"

* Парк "Младен Стојановић" - донатор "Млијекопродукт"

* Павловац - донатор "Паспаљ"

У реализацији

* У Борику два -  донатори  "Малбашић", "Градип",

* "Хидрокоп" и "Арагоста"

* Обилићево - донатор "Хемофарм"

* Алеја Центар - донатор "Кроација осигурање"

* Новчана донација - "Крајинапетрол"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана