Grade igralište na Abaciji i obnavljaju na Bulevaru

Vesna Popović
Grade igralište na Abaciji i obnavljaju na Bulevaru

Banjaluka - Zahvaljujući donaciji Unikredit banke od 50.000 KM grad i njegovi najmlađi stanovnici dobiće novo igralište na plaži Abacija kod Zelenog mosta i obnovljeno postojeće igralište na Bulevaru.

Tim povodom gradonačelnik Igor Radojičić potpisao je ugovor o izgradnji i obnovi kutaka za mališane sa generalnim direktorom Gordanom Peharom i izvršnim direktorom Unikredit banke Borislavom Genovim.

- Zahvaljujem Unikredit banci što je odlučila da podrži grad i pomogne u izgradnji novih dječijih igrališta. Dobićemo jedno novo igralište na plaži Abacija koje nije ljeti samo kupalište već i omiljeno šetalište i ovo igralište će imati priliku da koristi mnogo djece - rekao je Radojičić.

Dodao je da će na drugoj lokacija biti rekonstruisano  postojeće  igralište na Bulevaru.

- Riječ je o velikom naselju sa mnogo stambenih zgrada sa velikim brojem mališana gdje će rekonstrukcija postojećeg igrališta omogućiti bolje uslove za sprovođenje slobodnog vremena - rekao je Radojičić.

Naglasio je da je Unikredit banka partner grada u mnogim projektima od kojih je kako kaže sigurno najznačajniji refinansiranje duga grada sa Unikredit konzorcijumom koji predvodi ova banka.

- To je izuzetno važan posao koji će omogućiti da realizujemo druge projekte u gradu u narednim godinama - istakao je Radojičić.

Pehar je rekao da je vrijednost donacije 50.000 KM.

- U isto vrijeme kada je grad započeo akciju izgradnje i rekonstrukcije dječijih igrališta, Unikredit banka je počela projekat mobilnog bankarstva, gdje smo željeli da jedan dio prihoda ostvaren od toga usmjerimo u društvenu zajednicu u kojoj radimo. Vrlo brzo smo našli zajednički jezik sa Gradskom upravom i  dogovorili se o realizaciji ovog projekta - rekao je Pehar.

Dodao je da će igrališta biti opremljena modernom opremom napravljenom od prirodnih materijala koje će osim zabave pružiti mogućnost razvoja motoričkih vještina. 

Kada je u pitanju izbor lokacije Pehar je objasnio da su se odlučili za plažu Abaciju jer su željeli mjesto koje je prepoznatljivo u gradu te koje građani rado i često posjećuju.

Izgrađena igrališta

* Borik - donator "Mikrofin"

* Park "Mladen Stojanović" - donator "Mlijekoprodukt"

* Pavlovac - donator "Paspalj"

U realizaciji

* U Boriku dva -  donatori  "Malbašić", "Gradip",

* "Hidrokop" i "Aragosta"

* Obilićevo - donator "Hemofarm"

* Aleja Centar - donator "Kroacija osiguranje"

* Novčana donacija - "Krajinapetrol"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana