Град добија десети кружни ток

Град добија десети кружни ток 20.10.2018 11:18 | Весна Поповић

Бањалука - Бањалука би ускоро могла добити и десети кружни ток и то код будућег тржног центра "Делта сити" на укрштању источног транзита и улице Олимпијских побједника, а ријеч је о инвестицији вриједној 2,7 милиона марака.

 

 

Предузеће "Путеви РС" недавно је на својој интернет страници објавило одлуку о избору најповољнијег понуђача за реализацију овог пројекта у којој је наведено да се уговор за ове радове додјељује предузећу "Нискоградња". Према информацијама из тог документа, "Нискоградња" је уједно једина и доставила понуду за ову јавну набавку, која је износила 2,7 милиона марака.

- Понуђач је изабран примјеном критеријума најниже цијене - наведено је у одлуци.

У Одјељењу за саобраћај и путеве рекли су да је град урадио пројектно-техничку документацију за овај пројекат.

- Процедуру јавне набавке за избор извођача радова спроводили су "Путеви РС", који и воде овај посао и са којим смо потписали споразум о реализацији овог великог пројекта - казали су у овом одјељењу.

Додали су да ће будућа кружна раскрсница на источном транзиту имати и подземни пролаз.

- На тај начин ћемо избјећи прелазак ове, изузетно фреквентне саобраћајнице, а биће изграђен подземни пролаз за пјешаке - казали су у овом одјељењу.

Нагласили су да ће након градње овог кружног тока у овом дијелу града бити знатно олакшан проток саобраћаја.

На подручју Бањалуке ове године су изграђене четири кружне раскрснице, и то двије у Алеји Светог Саве, код зграда Основног суда и Адико банке. Изграђена је по једна на Ребровцу код цркве и на укрштању источног транзита са Булеваром Десанке Максимовић.

Претходних година је изграђено пет кружних раскрсница и то двије на западном транзиту, према Петрићевцу и Лаушу, затим са обје стране Градског моста и једна монтажна на раскрсници улица Мајке Југовића и Слободана Кустурића.

Кочићев вијенац

Градска управа планира да до краја ове године објави тендер за изградњу кружног тока на раскрсници улица Исаије Митровића и Солунске на Кочићевом вијенцу.

Циљ је да ти радови почну на прољеће идуће године, а у градском буџету за овај пројекат је резервисано 350.000 КМ.

Остали кружни токови

- код зграде Основног суда

- код Адико банке

- код цркве на Ребровцу

- на укрштању источног транзита са Булеваром Десанке Максимовић

- према Петрићевцу

- код Гимназије

- прије Градског моста

- послије Градског моста

- улица Мајке Југовића и Слободана Кустурића© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица