Цивилна заштита добија складиште на Раковачким барама

Ивана Картум
Цивилна заштита добија складиште на Раковачким барама

Бањалука - Изградња централног магацина за потребе цивилне заштите и ватрогасне службе почела је јуче у насељу Раковачке баре. У овај објекат, који има капиталну вриједност за службе које су увијек на услузи грађанима када се елементарне непогоде у питању, биће уложено 650.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку изградње, рекао је да се настављају велики послови у оквиру инвестиционог циклуса “Бањалука се гради”, који је почео овог прољећа.

- Због низа нових набављених возила и опреме указала се потреба за изградњу складишног простора, који ће на подручју Раковачких бара бити већи од 1.000 квадратних метара и биће на располагању и комуналном и саобраћајном сектору - казао је Радојичић.

Изразио је очекивање да ће објекат током ове године бити завршен и усељив. Магацин ће бити изграђен на парцели у склопу које је и одлагалиште аутомобила Паук службе.

- У протекле четири године, нарочито након катастрофалних поплава 2014. године, много више пажње посвећујемо противпожарној и цивилној заштити, па је набављено много опреме за те сврхе - нагласио је Радојичић.

Према његовим ријечима, током 2017. и 2018. године проширене су превентивне активности цивилне заштите у дијелу у којем град то може да ради, а то се конкретно односи на бујичне и мање водотоке - набављане су инжењеријске машине и превентивно чишћени сви раније идентификовани бујични водотоци мањег обима.

- Ријеке Врбас и Врбања су у надлежности “Вода Српске” - истакао је Радојичић.

Још је рекао и да је протеклих дана било више пожара на ширем подручју града, те да је успјешно интервенисала Јединица за противпожарну заштиту, која је квалитетно опремљена.

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун је рекао да ће се у централном складишном објекту за потребе ватрогасне службе и цивилне заштите првенствено налазити сва материјално-техничка средства.

Он је навео да је рок за завршетак радова, чији су извођачи бањалучка предузећа “Тектон” и “Грађење Ђурић”, 120 дана.

Набавка

Младен Ћућун је подсјетио да град посједује машину за пуњење врећа пијеском, те да на стању има 50.000 врећа.

- Купили смо и више од 1.000 комплета униформи, лопата, чизама и других материјално-техничких средстава, а у овој години планирана је набавка ћебади за становништво, већег броја шатора и остале опреме - навео је Ћућун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана