Бањалука: Службеници бесплатан паркинг нашли у Равногорској улици

Данијела Стоканић
Бањалука: Службеници бесплатан паркинг нашли у Равногорској улици

Бањалука - Како би избјегли плаћање паркинг мјеста испред Владе РС запослени у Административном центру Владе своја возила све чешће остављају у Равногорској улици у насељу Нова варош и тиме заузимају паркинг простор становницима тог насеља.

Становници су, како кажу, огорчени на потезе ових возача јер они немају да оставе своја возила на паркинзима испред зграда у којима живе.

Становника једне од стамбених зграда у Равногорској улици Стефан Јокић у петак смо видно изнервираног затекли како по повратку са посла тражи слободно паркинг мјесто, јер је његово било заузето.

- Ујутру, када сам кренуо на посао, на овом паркингу испред зграде слободног мјеста је било на претек. Међутим, сад га нема ни за лијека и тако кубуримо непуних мјесец - рекао је Јокић. Додао да овај проблем једино није присутан викендом, односно нерадним данима.

 - Лично сам запазио једног службеника Владе РС  који сваки дан између 15 и 16 часова долази по свој аутомобил, а са сигурношћу могу да тврдима да није из нашег насеља - истакао је Јокић.

Његова комшиница Марија Црногорац огорчена је на возаче јер не могу, како каже, да издвоје три марке за паркинг колико кошта паркирање цијели дан.

Предсједник Удружења за безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да је због овог проблема у петак до поднева имао пет позива од становника Нове вароши.

- Проблем је настао још од дана када је постављен аутомат за плаћање односно чим је стављена тачка на бесплатно паркирање како запосленима тако и осталим возачима на локацији код зграде Владе РС - рекао је Јаћимовић.

Због тога су се, како истиче Јаћимовић, запослени из оближњих институција, који су раније бесплатно користили паркинг код Владе РС, преселили у Нову варош.

- Свако јутро они заузму сва слободна паркинг мјеста у насељу, између осталог, возила остављају и на тротоару и одлазе на посао - казао је Јаћимовић и додао је удружење на почетку постављања аутомата за плаћање паркинга подржали Градску управу у намјери да се стави тачка на бесплатно паркирање, јер град тим убире већа новчана средства.

Градска управа ове године програмом заједничке потрошње планира изградњу и наплату паркинга у Равногорској улици.

Паркинг

На паркингу код зграде Владе РС има 500 обиљежених јавних паркинг мјеста.

Циљ увођења наплате паркинга на овом мјесту је био обезбјеђивање бољег приступа грађанима до објеката републичких установа и институција, које су смјештене на Тргу Републике Српске. Сат паркирања кошта 0,5 КМ, а цјелодневно паркирање три марке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана