Бањалуци Златна чаша гостољубља за 2015. годину

Срна
Бањалуци Златна чаша гостољубља за 2015. годину

Београд - Међународни туристички савез и међународни центар за развој туризма и угоститељства "Сасен интернешнел" из Београда додијелио је Бањалуци, у Републици Српској, награду "Златна чаша гостољубља Медитерана и југоисточне Европе" за 2015. године.

Ово признање Бањалуци је додијељено у оквиру туристичке акције "Бирајмо најуспјешније у туризму Медитерана и југоисточне Европе", саопштено је из "Сасен интернешнела".


У саопштењу се наводи да је међународна туристичка патрола "Сасен интернешнела", осим Србије, обишла и бројне друге земље попут Француске, Шпаније, Италије, Аустрије, Мађарске, Турске, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Македоније, БиХ, Црне Горе, Туниса, Малте, Кипра и Грчке, након чега је међународни стручни жири изабрао најбоље.

Тако је Италија добила "Златно туристичко срце" као најбоља туристичка дестинација Медитерана и југоисточне Европе, Шпанија је проглашена за шампиона љетног туризма Медитерана и југоисточне Европе, док је Венеција најбоље туристичко мјесто Медитерана и југоисточне Европе.

Мађарској је додијељено признање шампион здраственог туризма Медитерана и југоисточне Европе, Београд је шампион спорског туризма, Беч културног туризма, а Љубљана континеталног туризма.

Хотелијерски факултет у Опатији одликован је као најбољи факултет Медитерана и југоисточне Европе, док је ресторан на Охриду "Биљанини извори" проглашен за најбољи ресторан Мрдитерана и југоисточне Европе.

Репортер Перица Ђаковић из Херцег Новог награђен је "Златним туристичким пером".

Свечано уручење признања биће одржано 29. априла на Скадарлији у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана