Све спремно за Московски циркус на леду

Александра Глишић
Све спремно за Московски циркус на леду

Спектакуларна свјетска атракција, Московски циркус на леду наступиће 17. јануара у 19 часова у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци.

Наступ ће бити дио европске турнеје, а од спектакуларних костима, динамичних и вртоглавих циркуских тачака на леду до кловновских скечева, ова фантастична трупа представља врхунску екстраваганцију и аутентичну умјетност циркуса.

С правом их упоређују са најпознатијим свјетским циркусом Cirque Du Soleil. 

Овом приликом ће током представе бити изведене и тачке на клизаљкама висине 60 центиметара, што представља посебан куриозитет приликом њиховог извођења програма широм свијета.

Трупа је стекла титулу једног од водећих свјетских циркуса, чији су сви чланови завршили циркуску академију у Руској Федерацији (у Русији постоје двије циркуске академије на којима се унапређује ова вјештина).

Наступили су пред више од 200 милиона гледалаца у више од 50 земаља. Настао 1964. године као први први спектакл те врсте, Московски циркус на леду и данас примјењује златне стандарде потребне за спектакуларно извођење представа овакве врсте, али и унапређује извођење тачака, по чему су постали познати у свијету. Поред партерског извођења тачака, кловнова и акробатике, гледаоцима ће бити приказане и тачке на трапезу, а све спојено са акробатиком на клизаљкама.

У Републику Српску долазе из Србије, гдје ће због великог интересовања наступити у три града (Београд, Нови Сад и Чачак), иако је првобитно планиран наступ само у Београду и Новом Саду.

Програм за све генерације, у којем ће поред дјеце уживати и њихови родитељи, током протеклих година је постао спектакуларна свјетска атракција која доприноси забави публике и пуни дворане. Улазнице коштају 20, 30 и 40 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана