Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Sada moramo da pokažemo kvalitet

Ivan Dragičević
Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Sada moramo da pokažemo kvalitet

Banjaluka - Rival Igokee u polufinalu Lige BiH biće Bosna Rojal pošto su Aleksandrovčani u posljednjem kolu poraženi od Zrinjskog rezultatom 75:78 pa u doigravanje kreću sa druge pozicije.

Aktuelni šampion mogao je pobjedom u Mostaru da  obezbijedi prednost domaćeg terena sve do kraja takmičenja, ali su "plemići" drugi put ove sezone bili bolji. Šuteve za produžetak promašili su Vuk Radivojević, Marko Ljubičić i Aleksandar Ponjavić pa je posljedica ovakvog epiloga duel Igokee i Bosne te Zrinjskog i Sparsa. Aleksandrovčani imaju polovičan skor sa "studentima" koji su ubjedljivo slavili u Sarajevu, ali im je jednakom mjerom vraćeno u Laktašima. Obaveze Igokee se znaju, iako ove godine ekipa nema rezultatski imperativ pošto je ABA liga osigurana kroz regionalno takmičenje.

- Moramo da pokažemo karakter, počinje plej-of koji je potpuno drugačiji od svega prethodnog što smo igrali. Sada se pokazuje kvalitet, verujemo u naše mogućnosti i idemo po novu titulu - rekao je kapiten Radivojević.

Iskusni bek ne obazire se na priče da titula ništa ne donosi, u smislu prohodnosti ka ABA ligi, i da njegovi saigrači ne smiju biti rasterećeni.

- Cilj igranja su pobede i titule. Za to treniramo i radimo cele godine i od početka sezone naša obaveza je odbrana domaćih trofeja. Znamo šta nas očekuje protiv Bosne, nerado se sećamo poraza u Sarajevu. Revanš je pokazatelj kako treba da igramo. Tada smo iskontrolisali njihove najbolje igrače, dobro znamo da Draško Knežević i Maksim Šturanović nose igru Bosne i moramo prvo njih da zatvorimo - dodao je Radivojević.

Prva utakmica polufinala igra se u srijedu, 2. maja, a revanš je tri dana kasnije. Informacije o mečevima nije bilo moguće pronaći na sajtu Košarkaškog saveza BiH što dovoljno govori o njegovoj ažurnosti.

Milaković preskočio Zrinjski

Trener Igokee Žarko Milaković zbog zdravstvenih problema nije vodio ekipu na utakmici protiv Zrinjskog.

U Mostaru ga je zamijenio prvi pomoćnik Milutin Latinčić kojem ova uloga nije strana, jer je i ranijih sezona obavljao ulogu privremenog trenera usljed nekih rotacija ili problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana