Modriča za opstanak, Borac gleda titulu

Slavko Basara
Modriča za opstanak, Borac gleda titulu

BANjA VRUĆICA - Pred duel u Modriči fudbaleri banjolučkog Borca spremali su se u karantinu hotela "Srbija" u Banji Vrućici.

Trener Velimir Stojnić spremao je posljednje taktičko-tehničke varijante uoči utakmice protiv "uljara" koja ima izuzetan značaj za Banjolučane. U slučaju pobjede, "crveno-plavi" napraviće veliki korak ka osvajanju titule jesenjeg šampiona Premijer lige BiH.

- Evidentno je da i Modriča Maksimu, ali i nas, čeka teška utakmica, izuzetno bitna za obje ekipe. Domaćinu su potrebni bodovi za konsolidaciju i bijeg iz opasne zone. Nama, s druge strane, pobjeda mnogo znači u borbi za titulu jesenjeg šampiona. Želimo da ostanemo na čelu premijerligaške tabele - istakao je šef stručnog štaba Borca Velimir Stojnić.

Na stadionu "Doktor Milan Jelić" pravo nastupa nemaju Leonid Ćorić i Marko Maksimović koji imaju po tri žuta kartona.

- Svi ostali igrači su spremni za nadigravanje s "uljarima". Imamo na raspolaganju nekoliko opcija. Nikakvih iznenađenje neće biti, odlično se međusobno poznajemo. Volio bih da meč bude bez naboja i negativnih tenzija. Neka pobijedi fudbal i neka bude istinski fudbalski spektakl - rekao je Stojnić.

Jedna od uzdanica u timu lidera šampionata po desnoj strani trebalo bi da bude Milan Stupar. Čvrsti bek ove jeseni igra odlično, a u Modriči će biti na velikim iskušenjima.

- Igramo u odličnoj formi, što smo pokazali i u Kup susretu u Trebinju. Biće teško protiv Modričana kojima su takođe bodovi potrebni. Nadamo se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i stići do pozitivnog rezultata. Daćemo sve od sebe na terenu. Ukoliko ostanemo neporaženi, napravićemo veliki korak ka tituli jesenjeg prvaka - kazao je Stupar. 

Stojnić

Trener Borca Velimir Stojnić odlično poznaje ekipu Modriča Maksime. Strateg Banjolučana je prije nešto više od godine sjedio na klupi "uljara", zajedno s Mitrom Lukićem, u kvalifikacionim utakmicama za Ligu šampiona protiv Dinama iz Tirane i danskog Alborga. Tada su Modričani na klupi morali da imaju licenciranog trenera, a izbor je pao na Stojnića. 

Ostali parovi

U ostalim utakmica 12. kola Premijer lige BiH sastaju se, subota, 14 časova: TRAVNIK: Travnik - Sloboda, ZENICA: Čelik - Široki Brijeg, TREBINjE: Leotar - Zvijezda, LAKTAŠI: Laktaši - Zrinjski, nedjelja, 14 časova: SARAJEVO: Olimpik - Željezničar, MOSTAR, nedjelja, 14.30 časova, Velež - Rudar Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana