И Козара у Слогином низу

Дарко Пашагић
И Козара у Слогином низу

Бијељина - Фудбалери новог прволигаша Слоге из Горњег Црњелова наставили су сјајну серију и у седмом колу су као домаћини савладали Козару са 2:0 па тако и даље чврсто држе лидерску позицију.

У обострано отвореној игри изабраници Драгана Мићића до предности су дошли у судијској надокнади првог дијела. Млађен Караман је послије продора пао у казненом простору, а судија Зоран Сокнић је показао на бијелу тачку са које је био прецизан Давор Арнаутовић. У 51. минуту Баћо Николић је евроголом потврдио побједу свог тима.

- Пре сусрета смо прижељкивали победу како би се у што опуштенијој атмосфери припремали за дерби у наредном колу против Борца. Успели смо доћи до целог плена, мада нам посао није био нимало лак, јер се Козара представила у јако добром светлу. Ипак, своје шансе смо искористили, а гости нису и дошли смо до вредних бодова - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Драган Мићић.

У наредном колу дебитант стиже у Бањалуку, што је по ријечима Мићића велико искушење за ову екипу.

- До пре неколико година нико у Горњем Црњелову није ни у сну могао да помисли да ће играти са Борцем за бодове. Гостујемо код највећег фудбалског гиганта Српске и то ће за нас бити изузетна част. Међутим, то не значи да ћемо се унапред предати, већ желимо да се бањалучким љубитељима фудбала представимо у што лепшем светлу. Борац је у том дуелу апсолутни фаворит, али верујем да имамо снаге да се бар донекле равноправно носио са “црвено-плавима”. Да ли ће то бити довољно за позитиван резултат, видећемо - додао је Мићић.

У Козари хвале домаћина и гостопримство, али нису задовољни суђењем.

- Ово је наша најбоља утакмица у досадашњем дијелу сезоне, али једноставно нам није дозвољено више од пораза. Слога је до предности дошла из пенала, који је у најмању руку више него сумњив и тај водећи гол им је дао крила у наставку сусрета. Нажалост, док год је овакво дијељење правде на нашим теренима, фудбал у Републици Српској неће моћи ићи напријед - разочаран је искусни првотимац Козаре Бојан Распудић.

И поред пораза по ријечима Распудића у Козари су задовољни досадашњим издањима екипе.

- Наш превасходан циљ је да се пласирамо у Лигу за првака и вјерујем да то неће бити проблем. Имамо све услове да пружамо добре партије и вјерујем да ће се то видјети у наставку сезоне - рекао је Распудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана