Borac se nikoga ne boji

Darko Pašagić
Borac se nikoga ne boji

Antalija - Fudbaleri Borca zabilježili su i drugu pobjedu u Antaliji, a poslije rumunskog trećeligaša Čikzerade Mijerkuree Čiuk (2:0) oružje je položio i daleko moćniji i poznatiji ruski premijerligaš Ahmat iz Groznjog, kojeg su izabranici Darka Vojvodića savladali sa 2:1.

Banjalučani su poveli sjajnim golom novajlije Almedina Ziljkića, koji je u 12. minutu sa nekih 18 metara pogodio dalji ugao, a samo 12 minuta kasnije izjednačio je Bekim Balaj iz penala, koji je skrivio Nemanja Janičić. U 90. minutu sjajno je primio loptu kapiten Vladan Danilović, oslobodio se čuvara i uz pomoć obje stative donio pobjedu svom timu. Meč je obilježio incident u 82. minutu, kada je Saša Kajkut nešto oštrije faulirao Magomeda Musalova, a zatim je na napadača Borca nasrnuo Anton Švets. Došlo je do gužve, bilo je guranja i udaranja, a epilog svega je isključenje Kajkuta i Šveca. Borac je susret započeo u sastavu Savatović, Radulović, Ćosić, Janičić, Bajić, Danilović, Milutinović, Mojović, Aničić, Ziljkić, Kajkut, a u igru su još ulazili Topolović, Žeravica, Si. Dujaković, Zarić, Jakupović.

- Ovo je hrabri, pravi Borac koji se nikog ne boji, pa ni ove ekipe koja je na nivou Lige šampiona. Kada pogledate njihovu vrijednost na Transfermarktu uhvati vas jeza. Oni su skoro 13 puta skuplji od nas. Prije ove utakmice govorio sam da nam ona nije ni trebala, oni su klasa iznad, ali ovaj Borac se ne boji nikad. Odigrali smo odlično, trkački jako dobro. Ova pobjeda pokazuje da imamo karakter, talenat, da imamo dobru atmosferu u ekipi i niko je neće pokvariti - istakao je Vojvodić.

Iskusni stručnjak ne želi da pridaje veliku važnost ovoj pobjedu.

- Ovdje smo došli da se spremimo, pobjednik ovdje ne dobija ništa. Naš osnovni cilj je prvenstvo Republike Srpske i Kup BiH. Ako ovako budemo igrali osvojićemo oba pehara i to ubjedljivo - dodao je Vojvodić.

Borac će treću kontrolnu utakmicu u Antaliji odigrati 4. februara, kada će ukrstiti koplja sa bugarskom Vitošom.

Stigao Vranješ

Kao i što je najavljeno ekspediciji Borca u Antaliji priključilo se i posljednje, ali i najzvučnije, pojačanje Stojan Vranješ.

- Srećan sam što sam se poslije devet godina vratio u Borac. Pregovori su trajali dugo, ali se na kraju isplatilo i ponovo sam član voljenog kluba. Dobro poznajem trenera Darka Vojvodića i njegov način rada, znam i većinu fudbalera, a sa nekima sam i igrao. Očekujem da se brzo uklopim i da ispunimo sve zacrtane ciljeve - naglasio je Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana