Rade Zagorac, košarkaš Partizana, za “Glas Srpske”: Trinkijeri donio znanje i energiju

Milan Zubović
Rade Zagorac, košarkaš Partizana, za “Glas Srpske”: Trinkijeri donio znanje i energiju

Laktaši - Kada Rade Zagorac dobro igra, Partizan ne gubi.

To nepisano pravilo potvrđeno je i na utakmici protiv Igokee u Laktašima, kada je pružio još jednu odličnu partiju i sa Vanjom Marinkovićem izborio vrijednu pobjedu za svoj tim kojom su se ravnopravno uključili u borbu za četvrto mjesto na tabeli.

“Crno-bijeli” su prekinuli niz od dva poraza, a maska koju je nosio na licu zbog povrede nosa nije mu mnogo smetala da ubaci 15 poena.

- Odigrali smo dobru utakmicu, možda nismo imali toliki kontinuitet u odbrani, ali napadački jesmo, dok smo svih 40 minuta bili mentalno prisutni u meču. Važno je da smo posle lošeg niza ponovo u dobrom ritmu i sada nas očekuje bitan niz utakmica koji dočekujemo sa mnogo više optimizma - izjavio je Zagorac.

Uloga u timu nije mu se promijenila odlaskom Nenada Čanka i dolaskom Andree Trinkijerija, dok ima mnogo pohvala na rad italijanskog stručnjaka.

- Trinkijeri je doneo dobru energiju našem timu i jako dobro je psihološko stanje. Ujedno, doneo je i mnogo trenerskog znanja i naša forma već raste, pa očekujte bolje partije u iduće vreme - rekao je Zagorac.

Pomenuta povreda nosa koštala ga je debija u dresu reprezentacije Srbije i zbog toga ga je selektor Aleksandar Đorđević izostavio sa konačnog spiska za dvije utakmice petog kvalifikacionog prozora za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu iduće godine.

- Saradnja sa Đorđevićem je super i zbog povrede nosa nisam mogao da učestvujem na poslednjoj reprezentativnoj akciji, ali nemam zamerki i sve je u redu. Jednostavno, viša sila, na meni je da radim i nadam se pozivu u sledećem ciklusu - izjavio je Zagorac.

Momak koji je prije dvije godine bio 35. pik na NBA draftu prošlog ljeta stigao je u Partizan, a 2017. potpisao ugovor sa Memfisom, koji ga je potom otpustio, ali i dalje sanja da zaigra u najjačoj ligi svijeta.

- O mom nekom povratku u NBA ligu sada je rano pričati i o tom potom. Koncentrisan sam na Partizan i želim sa njim što više pobeda i da odemo na Fajnal for ABA lige - kazao je Zagorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana