Zastavu Srpske u kabinetu Predsjedavajućeg, izgleda, nije vidjela jedino Kormakova

Srna
Zastavu Srpske u kabinetu Predsjedavajućeg, izgleda, nije vidjela jedino Kormakova

Sarajevo - Zastava Republike Srpske bila je jasno istaknuta u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Sarajevu prilikom njegovog nedavnog sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o čemu jasno svjedoče mnoge fotografije i televizijski snimci, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Izgleda da zastavu Republike Srpske nije vidjela samo američka ambasadorka u odlasku Morin Kormak. Zastavu je vidio i sam Metju Palmer koji je jasno rekao da poštuje simbole Republike Srpske koji su po zakonu”, naglasili su u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Podsjetivši da je zastava Republike Srpske utvrđena zakonom i Ustavom Republike Srpske, iz kabineta ističu da “za razliku od ambasadorke Kormak, zastava Srpske nije smetala Palmeru koji, takođe, predstavlja SAD ali na malo većem nivou od gospođe Kormak”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je i na sastanku sa članovima Upravnog odbora PIK-a objasnio da je BiH prema Članu tri Ustava BiH sastavljena od Republike Srpske i Federacije BiH i da on želi da Srpska bude predstavljena i zastavom, u skladu sa Ustavom.

Iz Ambasade SAD danas su saopštili da je stav Vlade SAD o zastavi BiH jasno iskazan tokom nedavnog susreta zamjenika pomoćnika državnog sekretara Metju Palmera i ambasadora Morin Kormak sa članovima Predsjedništva BiH. /kraj/tp/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana