Шаровић и Мектић без сазнања о пријему за Халиловића

Срна
Шаровић и Мектић без сазнања о пријему за Халиловића

Сарајево - Министри спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и безбједности Драган Мектић изјавили су данас Срни да нису упознати о закључку Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да би чланови Савјета министара требало да организују пријем "у част" директора и оснивача сарајевског Музеја ратног дјетињства Јасминка Халиловића.

Шаровић је рекао да о иницијативи није званично упознат нити се то питање налази на дневном реду наредне сједнице Савјета министара.


"У сваком случају, немам намјеру бити дио било какве организације у вези са наводним пријемом", рекао је Шаровић.

Мектић је истакао да није видио тај закључак Представничког дома, али да ће оног момента када види о чему је ријеч провјерити све чињенице у вези с тим закључком.

"Ако је то нешто што се ни на који начин не може довести у питање с аспекта моралности и законитости, апсолутно немам никакав проблем да сваком човјеку у овој држави одам било коју почаст за хуманитарни рад, за преданост изградњи добрих међунационалних односа и толеранције", поручио је Мектић.

Али, истакао је он, ако је то нешто што је оптерећено ратном прошлошћу и што се на било какав начин може повезати са нечовјечним поступањем, које у себи може садржавати и одређене елементе неког кривичног дјела, онда апсолутно неће стати иза тога нити икоме таквом одавати почаст, без обзира о каквом је закључку парламента ријеч.

Према његовим ријечима, ако такве дилеме не постоје, и најмањи гест који је сам по себи хуман и људски, треба подржати.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је Срни да нема коментар на поменути закључак Представничког дома.

Представнички дом је на сједници 31. јануара донио закључак да овај дом упути честитку Халиловићу, јер је због оснивања Музеја ратног дјетињства у Сарајеву уврштен на Форбсову листу младих лидера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана