Салиховић под суспензијом наплатио 162.000 КМ

Срна
Салиховић под суспензијом наплатио 162.000 КМ

Сарајево - Бивши главни тужилац БиХ Горан Салиховић, који је оптужен за злоупотребу службеног положаја и већ трећу годину под суспензијом, за то вријеме наплатио је на име плате 162.000 КМ.

Ову суму му је исплатило Тужилаштво БиХ, и то без урачунатих накнада на плату, иако на послу није провео ни дан, пише “Дневни аваз”.

Према истом извору, суспендовани Салиховић је, са урачунатим радним стажом, за непуне три године на руке добио око 200.000 КМ.

Иако је наштетио угледу Тужилаштва БиХ јер је изнад лимита потрошио 80.000 КМ намијењених за репрезентацију, Салиховић ужива у свим овим благодатима, према важећем Закону о платама и накнадама у правосудним институцијама БиХ, тврди сарајевски дневник.

Без обзира што не долази на посао, Салиховић редовно, без икаквих одбитака прима мјесечну плату у износу од 4.500 КМ, а док није био правоснажно смијењен са функције главног тужиоца БиХ, примао је пуну плату у износу од око 5.600 КМ.

Према Закону о Високом судском и тужилачком савјету БиХ, ова одлука о исплати пуне плате је законита, иако је Салиховић оптужен за финансијске малверзације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана