Човић: Хрвати морају бити јединствени до избора, а послије поготово

Агенције
Човић: Хрвати морају бити јединствени до избора, а послије поготово

Купрес - Драган Човић, предсједник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ, поручио је данас из Купреса да Хрвати у БиХ морају бити јединствени до избора који слиједе, а послије поготово.

Човић је након сједнице ХДЗ-а казао  да међусобна интегрираност Хрвата мора бити јака у свим подручјима БиХ, без обзира на њихову бројност.

“Сви, а поготово ми који смо на власти морамо врло практично бити уз наше сународњаке, житеље хрватске националности, као и све друге да би им поправили увјете живљења. У кампањи, а много израженије послије”, истакао је Човић.

Сигуран је у побједу ХДЗ-а, темељем бројних анкета, како каже, што сматра оправданим јер је, по његовим ријечима, та странка урадила много за хрватски народ и БиХ, а има још веће планове, поготово на путу ка Европској унији.

“И ови су избори шанса да пошаљемо јасну поруку из мјеста гдје нас нема много- 'Нема нас довољно, али нас има толико да нико уиме Хрвата неће моћи доносити одлуке на било којем простору БиХ”, нагласио је Човић.

Позвао је све у БиХ да граде амбијент да млади остају у овој држави, да би се и њихове породице могле бринути о својој будућности.

“Породица је темељ бх. друштва и то мора бити мотив и потицај”, рекао је Човић те додао да квалитет породице зависи од квалитете стандарда који се мора јачати, за све слојеве друштва.

Најавио је да ће ХДЗ у завршном дијелу кампање, мјесец дана пред изборе, ући у сваки хрватски дом у БиХ.

“Разговараћемо с нашим људима, који нам вјерују и које смо некада изневјерили. Могуће је да има људи који немају времена чекати надмудривање између три народа како уредити БиХ, ми све то морамо чути”, казао је Човић те истакао да посао слиједи након избора јер, истиче, ваља хитно реализовати резултате избора.

Циљ је, потцртао је, поправити квалитет живота у БиХ, бавити се економским и социјалним питањима те путем ка ЕУ.

“Да смо добили изборни закон прије три мјесеца данас би били кандидати за ЕУ, али немојмо жалити због тога, тај пројект и даље носе Хрвати колико год неко о томе желио шутјети. Наставићемо, нећемо се уморити”, нагласио је Човић.

Данас је у Купресу, у оквиру редовне 20. сједнице ХДЗ-а, представљена ''Бијела књига'', изборни програм у четверогодишњем мандату који је на измаку. Човић је истакао да је ово документ који јасно говори о успјеху Хрватске демократске заједнице у БиХ.

Додао је да ''Бијела књига'' потврђује ХДЗ БиХ као политички одговорну и најважнију странку Хрвата у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана