Стефановић: Без потврде о убиству Ђуричића у Јужној Африци

Срна
Стефановић: Без потврде о убиству Ђуричића у Јужној Африци

Београд - Полиција за сада нема званичну потврду да је у Јужној Африци убијен Милан Ђуричић, који је осуђен за убиство Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља, а постоје индиције да је ријеч о другом држављанину Србије, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао је новинарима да је преко Интерпола упућен захтјев Јужној Африци за идентификацију лица и додао да се то свакодневно провјерава, јер се сумња да је ријеч о држављанину Србије.

"Ми за сада нисмо добили никакву званичну потврду. Постоје и опречне информације и зато смо били опрезни када смо ми излазили са информацијама. Као потенцијалне жртве се помиње више могућих имена. Сачекали смо управо зато што постоји нека врста нејасне слике", рекао је Стефановић.

Када органи Јужне Африке пошаљу званичну информацију, каже Стефановић, онда ће органи Србије моћи да кажу да ли је ријеч о лицу које се помиње.

Он је додао да та информација, према оцјени тамошње полиције, неће стићи прије понедјељка, 30. априла.

"Постоје индиције да се ради о другом српском држављанину, мада сачекао бих, најавили су нам да тешко пре понедељка можемо имати потпуну информацију. Мени је то некад неразумљиво зато што ми се чини да предуго траје, али напросто не можемо да убрзамо рад друге полиције", рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана