Posna pica sa ajvarom

GS
Posna pica sa ajvarom

Pica je jedno od omiljenih jela širom svijeta i često se na kioscima brze hrane može kupiti i za ponijeti. Ipak, kada je napravite u svom domu, ona je najukusnija. Kako je počeo period posta, okrećemo se posnim receptima, pa smo tako danas odlučili da spremimo posnu picu.

Bitno je da tijesto bude bez mlijeka, odnosno da bude posno, a kada je filovanje u pitanju - je sve do vas i vašeg izbora.

Sastojci
za tijesto:

500 gr brašna
250 ml mlake vode
100 ml ulja
1 kesica kvasca
prstohvat šećera
malo soli

za nadjev:

1 konzerva tunjevine
malo jvara
masline
crveni luk
nekoliko pečuraka

Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, promiješajte pa ostavite sa strane da se kvasac aktivira. Neka bude minimum 10 minuta i to na toplom. Kada se on aktivira, dodajte brašno i ulje, pa zamijesite tijesto. Zamiješeno tijesto ostavite sa strane da još malo naraste.

Kada je fil u pitanju, možete eksperimentisati.

Nadošlo testo razvaljajte oklagijom, a možete i malo rukama na tepsiju u kojoj ćete peći picu. Uzmite ajvar, pa namažite testo kao podlogu za ostale sastojke.

Potom stavite tunjevinu, očišćene pečurke, par masline (cele ili u kolutovima isečene), crveni luk isečen na šnite i po želji šta želite. Možete odabrati i nekoliko zrna kukuruza šećerca.

Stavite da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada izvadite iz rerne, možete ukrasiti rukolom i sa malo susama, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana