Volkswagenova električna uredska stolica dostiže brzinu od 20 km/h

GS
Volkswagenova električna uredska stolica dostiže brzinu od 20 km/h

Volkswagenova je proizveo uredsku stolicu koja ima električni pogon i može se kretati brzinom do 20 km/h.

Električna Volkswagenova stolica će radni dan učiniti zabavnijim, a opremljena je električnim motorom, LED svjetlima, sirenom, entertainment sistemom pa čak i kukom za prikolicu. Iako se čini kao stolica iz budućnosti, ona je dizajnirana da pokaže neke od sjajnih karakteristika Volkswagenovih komercijalnih vozila.

Domet stolice s jednim punjenjem baterije iznosi 12 kilometara, što znači da se korisnik može voziti sa sastanka na sastanak bez ikakve brige. Maksimalna brzina iznosi 20 km/h, tako da nema problema ni s kašnjenjem.

Dio stolice je i infotainment sistem koji pruža informacije o stolici, a tu je i kamera povezana sa senzorima koja je zadužena za sigurno kretanje unazad. U Volkswagenu se brinu i za sigurnost, tako da je ugrađen sigurnosni pojas.

Na stražnjoj strani je prostor za "prtljag", koji je dovoljan za laptop i važne dokumente. Stolica je opremljena i kukom za prikolicu ukoliko je potrebno ponijeti više "prtljaga" ili eventualno ponuditi prijevoz kolegi.

Stolica je dizajnirana kako bi uposlenici u uredima osjetili kako je sjediti u Volkswagenovom kombiju ili automobilu. Ona je opremljena s pet točkova s 4-inčnim aluminijskim točkovima. Međutim, pokreću je samo dva točka.

Entertainment sistem omogućava upload muzike i drugog sadržaja, a tu je i USB punjač.

Volkswagenova  stolica se neće prodavati nego će biti dostupna za demonstraciju u Norveškoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana