„Tviter“ otkrio javnosti neke dijelove izvornog koda, Mask želi transparentnost

Tanjug
„Tviter“ otkrio javnosti neke dijelove izvornog koda, Mask želi transparentnost

PALO ALTO - Kompanija „Tviter“ otkrila je javnosti, u skladu sa odlukom vlasnika Ilona Maska, neke dijelove svog izvornog koda koji su, između ostalog, odgovorni za algoritam na osnovu kojeg ova društvena mreža preporučuje sadržaj korisnicima.

Izvorni kodovi za mnoge dijelove “Tvitera“ otpremljeni su u dva virtuelna skladišta na popularnoj platformi za deljenje kodova „Githab“, saopštila je kompanija, prenosi Rojters.

Korisnici „Tvitera“ i programeri sada mogu da pogledaju na koji način funkcioniše ova društvena mreža i predlože promjene algoritma.

Kompanija je navela da kod zadužen za prijedloge reklama korisnicima „Tvitera“ nije objavljen, kao ni podaci koji bi ugrozili privatnost i bezbjednost korisnika.

Vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask je saopštio da će transparentnost po pitanju koda dovesti do većeg povjerenja korisnika i značajnog poboljšanja ove društvene mreže.

-Nema sumnje da će biti otkrivene neke stvari koje će nas postidjeti, ali mi ćemo ih brzo popraviti - naveo je Mask u objavi na „Tviteru“.

Prošle nedjelje su neki dijelovi izvornog koda „Tvitera“ procurjeli na „Gitahabu“, a kompanija je izrazila nadu da će odgovorni za ovo nelegalno dijeljenje koda biti privedeni pravdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana